Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
Teknik İşler Bürosu (Elektirik - Elektironik - Makine - Sıhhı)

Erzincan Açık Ceza İnfaz Kurumu Teknik İşler Bürosunda;

1 Elektrik Teknisyeni, 1 Elektironik Teknisyeni, 1 Makine Teknisyeni, 2 Sıhhı Teknisyen görev yapmaktadır.

 

Elektrik teknisyeni, elektrik sistemleri ile ekipmanların arıza tespitini yapmak ve elektrik donanımlarının kontrol, bakım veya onarımını sağlamaktan sorumludur.

 

elektirk 1 elektrik2 

 

Erzincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, Jandarma Karakol Binası, Mutfak, Isı Merkezi ve Ziyaret Kabul Binası içinde bulunan tüm birimler, odalar ve koridorların aydınlatma ve prizlerde meydana gelen arızaların takibi ve onarımı yapmaktadır.

 

elektirk5 elektirk3 elektirk6

 

Elektrik ve mekanik teknik alanlarının düzenli işleyişinden sorumlu olan elektrik teknisyeninin diğer mesleki yükümlülükleri görev ve sorumluluk alanları şunlardır;

 

Hükümlü/Tutukluların Dilekçe ile bildirilen arızalara bakıp onarımını yapmak,

Hizmet alanına giren işler için gerekli malzeme ihtiyacını belirleyip teminini sağlamak,

Elektrik tesisatlarının bakım ve onarımlarını yapmak gerekli hallerde tesisat çekmek,

Ceza İnfaz Kurumuna gelen ve elektrik, elektrik tesisatı, trafo merkezi, jeneratör, UPS vb. ile ilgili bakım onarım yapacak olan görevlilere refakat etmek,

Elektrik arızalarını gidermek, aydınlatma ile ilgili bakımları yapmak.

Bina elektrik panolarında oluşan elektrik arızalarını gidermek,

Elektrik teknik plan ve şemaları uygun şekilde okumak ve yorumlamak,

Kablolama, kontrol ve aydınlatma sistemlerinin kurulum ve bakım işlemlerini yapmak,

Çeşitli test cihazları ile elektrik sorunlarını tanımlamak ve çözmek,

Tesisat ve elektrik montaj işlemlerinin kurum standartlarına uygun hale getirilmesini sağlamak,

Elektrik sayaçlarının okumalarını yapmak ve ilgili birime raporlamak,

Tüm koruyucu bakım işlemlerinin doğru ve eksiksiz şekilde tamamlanmasını sağlamak,

Bakım, arızalar ve iyileştirme önerilerini Kurum Müdürüne raporlayarak bildirmek,

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi ile ilgili mevzuatlara uygun şekilde faaliyet göstermek.

 

Elektronik alanın düzenli işleyişinden sorumlu olan Elektronik teknisyeninin mesleki yükümlülükleri görev ve sorumluluk alanları şunlardır;

Kurumda bulunan her türlü elektronik cihazların (Kamera, TV yayını, Anons, Yangın sistemi, Telefon hatları, X-ray, Duyarlı kapı, Göz okuma, Parmak okuma, Araç içi kamera, Kartlı geçiş, Turnike, Elektronik kapılar(interlock kapılar Vs. gibi) kullanımı, onarımı, bakımı gibi işlemlerin tamamına yetkin beceriye sahip olmak ve kendini bu alanda geliştirmek. Onarımı yapılamayacak cihazlarla ilgili, bilgisi olmadığı durumlarda destek almak veya hizmet alımı sürecini başlatmak.

Kurumda bildirilen arıza ile ilgili araştırma, inceleme ve ölçümler  yaparak arızanın kaynağını ve yerini tespit etmek.

Kurumda teknik birimde, teknik unvan dışında görevlendirilen personele veya hükümlü/tutuklulara iş sağlığı ve güvenliği ilkelerine dikkat ederek çalıştırmak.

Kurumda belirtilen sorumluluk alanına giren önem ve büyüklükteki arızaları gidermek amacıyla yetkisi dâhilinde enerjiyi kesip cihazı durdurarak arızayı gidermek.

Kurumda sorumluluk alanına giren ayarlama ve kalibrasyonları (X-ray, Duyarlı kapı, Göz okuma, Parmak okuma vs. gibi) yaparak verimli bir çalışmanın gerçekleşmesine yardımcı olmak, sorumluluk alanını aşan arızalarda kendi üstlerine gerekli bilgileri vererek çözüm odaklı yol bulmak.

Kurumda veya kampüste sorumluluk alanında bulunan elektronik cihazların periyodik bakım ve kontrol işlemlerini yapmak veya yapılmasını koordine etmek.

Kurumda kayıt cihazında saklanan kamera görüntülerinin istenilmesi durumu gözetilerek belirli periyodlarda yedeklenerek saklanılması, gerekli görülmesi halinde kamera izleme yapılması ve talep halinde istenilen görüntünün Harici bir cihaza yedeklenmesini yapmak (CD, DVD, Hard disk, Flash Bellek, Bilgisayar Diski vs. gibi).

Kurumda bulunan kameraların eksik olduğu, güvenlik zafiyeti oluşturacağı yerler tespit edilmesi veya kurum idaresi tarafından tespit edilen yerlere kamera bağlanması veya mevcut olan sistemde kamera artışına gidilmesini sağlamak.

Kurumda hükümlü/tutukluların TV yayın sisteminin önceden belirlenen veya güncel durumda belirtilmiş kanallara uygunluğunun kontrolü ve TV’nin usb oynatıcı gibi harici müdahale alanlarını kullanıma kapatmak.

Kurumda yangın sistemin rutin kontrollerini, bakım, onarım işlemlerini yapmak çözülmeyen durumlarda destek veya hizmet alımına başvurmak.

Kurumda hükümlü/tutukluların kurum içinde bulunduğu veya çalıştığı yerlere duyurulacak anonsun sistemin net ve hükümlü/tutuklulara ortak bir yerden ulaşır şekilde çalışıldığını sağlamak.

Kurumda iç hatlar(dahili), dış hatlar, fax gibi cihazlara gelen-giden iletişimin çalışır durumda olmasına dikkat etmek, Telefon, fax gibi hatlar ile ilgili ve bağlı bulundukları santral arızaları gidermek, pasif uç sonlandırmalarını yapmak, bakım ve onarımlarını yapmak.

Kurumda çalışılan yerin ve çalışma alet ve avadanlıklarının, ölçü aleti ve aygıtların düzen ve temizliğini sağlamak, alet ve malzemeleri doğru yerde ve temiz kullanmak. Verilen aletleri sadece kuruma ait işlerde, kendisi veya başka bir personelin şahsi işlerinde kullanmamak. İş aletlerini eksiksiz olarak muhafaza etmek. Yapılan işlerde malzeme israfı yapmamak. İş alanlarında malzeme ve takım bırakmamak, iş ekipmanlarını iş bittikten sonra teknik işler bürosuna geri getirmek

Kampüs içindeki bütün zayıf akım ve elektronik cihazlarla ilgili yetkisi bulunmakta olup idarenin bilgisi dahilde ilk müdahale, onarım veya hizmet talebi yetkisi bulunmaktadır. Kendisine iletilen Arıza çözülememesi durumunda ilgili kişi ve kurumlara bildirilmesi ve arızanın giderilmesini sağlamak.

Kurumda görev ve sorumluluk alanlarına ilişkin teknik ve teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri araştırmak.

Kurumda aktif olarak kullanılan fakat ekonomik/mekanik ömrünü tamamlamış veya atıl durumda bulunan elektronik cihazların, malzemelerinin takibi, rapor edilmesi, değiştirilmesi, hurdaya ayrılması işlemleri yapmak.

Kurumda önceden yapılmış veya mevcutta yapılması gereken elektronik işlemlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesini sağlamak.

Kurum elektronik ekipmanın montajını yapmak için kablo şemalarını ve projeleri okuyabilmek, elektronik takım üzerinde arıza tespiti yapmak. Kurum demirbaşına ait arızalı elektronik bileşenleri onarmak.

Kurumda Hizmet alanına giren konularda gerekirse mesai içi veya mesai dışı, gerektiğinde vardiyalı çalışmalara katılmak, bu çalışmalar ile ilgili gerekli kayıtları tutmak, raporları hazırlamak, yapılan işlerle ilgili parça, yedek parça, malzeme ve çalışanları sağlanması için önerilerde bulunmak, stok seviyelerini kontrol etmek ve tedarik edilmesi için kurum idaresine bildirmek.

Kurumda sorumluluk alanları ile ilgili oluşturulacak ihale komisyonları, muayene ve kabul komisyonları vb. komisyonlarda görev yapmak.

Kurumda görev ve sorumluluklarını yerine getirirken planlayarak uygulamak ve uygulama esnasında gerekli Kontrolleri yaparak, sonuca ulaşmaya engel olacak risklere karşı gerekli önlemleri almak.

Kurumda ihtiyaç halinde görev ve sorumlulukları ile ilgili konularda teknik rapor düzenlemek.

Kurumda veya kampüs içerisinde yapılan işlerin, kullanılan tüketilebilir malzemelerin, kullanılan demirbaşın takibini raporlamak, 3 aylık faaliyet raporlarını kurum idaresine görüldü yaparak imza altına almak.

Kuruma biriminde kullanması gereken demirbaş veya yedek parça tedarik etmek için satın alma ve genel bütçe ile iletişime geçmek.

Kurumda alımı veya onarımı yapılacak olan elektronik işleri içeren durumlara lüzum müzakeresini ve teknik şartnamesi hazırlamak. Gerekli durumlara alınacak olan yedek parçanın, malzemenin fotoğraf ile görselleştirilmesi ve talep edilen lüzumun takibi yapmak.

Kurum için yapılan elektronik hizmet alımında, hizmet için gelen ilgili kişilere yardımcı olmak.

Kurumda Hizmet alımı yapılan işlerde teslim edilme süresine, kullanılan malzemenin doğruluğuna ve kalitesine dikkat etmek.

Kurumda görev ve sorumluluğundaki faaliyetler ile ilgili sorun, oluşabilecek sorunlar, öngörülen problemler, öneri ve tavsiyeleri üst yöneticilerine iletmek.

Kurumda görev ve sorumluluğundaki faaliyetler ile ilgili evrak, dosya vb. dokümanları muhafaza etmek.

Kurumda diğer birimlerle koordinasyonlu ve iş birliği içerisinde çalışmak, işlerinde gecikmeye mahal vermemek, Teknik işler bürosunda görev alan teknik personele kendi alanı ile ilgili destek hizmeti vermek ve etik kurallara uygun çalışmak.

Kurumda idare tarafından verilen görevleri zamanında, eksiksiz, iş gücü, zaman ve malzeme tasarrufu sağlayacak şekilde yerine getirmek.

Kurum idaresinin mevzuata uygun olarak görev alanına giren verdiği diğer işleri uygulamak.

 

 

Teknik İşler Bürosu (Elektirik - Elektironik - Makine - Sıhhı)

Adres

Gümüştarla Köyü - Organize Sanayi Bölgesi - Erzincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Erzincan Açık Ceza İnfaz Kurumu Merkez/Erzincan 24002

Telefon

Telefon : (0446) 251 11 92

Faks: (0446) 251 11 93

E-Posta

erzincan.acikisaretadalet.gov.tr